Επιδότηση του ρεύματος των φοιτητών με αναδρομική ισχύ

Αναδρομικά από τις αρχές Ιανουαρίου θα γίνει η επιδότηση των φοιτητών και δεν  θα απαιτούνται εισοδηματικά κριτήρια και το επίδομα θα χορηγηθεί για κάθε φοιτητική κατοικία ανεξαρτήτως εάν μια οικογένεια έχει πάνω από ένα φοιτητή .
Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, το συγκεκριμένο μέτρο έρχεται να ενισχύσει τη φοιτητική κατοικία, γι’ αυτό και στο εξής στη δήλωση θα αναγράφεται η φοιτητική κατοικία. Τον τρόπο με τον οποίο θα χορηγηθεί η επιδότηση στο ρεύμα των φοιτητών, εξήγησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σημειώνοντας ότι θα έχει αναδρομική ισχύ από τον Ιανουάριο 2022.
Πώς θα πάρουν επιδότηση οι φοιτητές «Η επιδότηση στο ρεύμα των φοιτητών με δήλωση της φοιτητικής κατοικίας θα γίνεται μέσω ΑΑΔΕ με αναδρομική ισχύ από τον Ιανουάριο, και χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο» είπε σήμερα σε τηλεοπτική της παρουσία, διευκρινίζοντας ότι «θα πρέπει να υπάρχει συμβόλαιο μίσθωσης». Η υπουργός πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο μέτρο έρχεται να ενισχύσει τη φοιτητική κατοικία, γι’ αυτό και στο εξής στη δήλωση θα αναγράφεται η φοιτητική κατοικία. «Η κυβέρνηση πορεύεται με σχέδιο και φοιτητές δεν θα μπορούσαν να μείνουν εκτός αυτού του πακέτου στοχευμένων ρυθμίσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση παίρνει πρωτοβουλίες και στην Ευρώπη, γιατί η ουκρανική κρίση γιατί η κρίση ξεπερνά την Ελλάδα και αφορά όλη την Ευρώπη
Τα ποσά θα είναι :
Αναδρομικά από τον 01-01-2022 για 300kW
42€ γιο τον Ιανουάριο
39€ για τον Φεβρουάριο
39€ για τον Μάρτιο ΣΥΝΟΛΟ

Επιδότησης 120€ στους λογαριασμούς ρεύματος.

Πηγή: Foititikanea.gr  Δείτε ολόκληρο το άρθρο στα Φοιτητικά Νέα

Array