Είδη φωτισμού στο χώρο

Ο κατάλληλος φωτισμός στο χώρο του σπιτιού ή του επαγγελματικού μας χώρου  δίνει αρμονία , έμφαση και δημιουργεί ένα συναρπαστικό φιλόξενο περιβάλλον.Τα βασικά είδη φωτισμού για γενικό και ειδικό φωτισμό, σύμφωνα με τις πηγές φωτισμού ,που σας ελκύουν το ενδιαφέρον   είναι τα εξής :

Ο άμεσος φωτισμός, ο οποίος είναι κατευθυνόμενος σε συγκεκριμένα σημεία.Τέτοιο φωτισμό μας δίνουν τα σποτ, οι προβολείς,τα φωτιστικά γραφείου. Πρόκειται για ένα είδος σκληρού φωτισμού που το χρησιμοποιούμε για έμφαση σε ορισμένα σημεία του χώρου και πρέπει να αποφεύγεται σαν κύριος φωτισμός. Αυτό γιατί τα έντονα κοντράστ ανάμεσα στις φωτισμένες και στις σκιασμένες επιφάνειες, ενώ δημιουργούν θεατρικότητα, κουράζουν πολύ τα μάτια και δεν καλύπτουν τις ανάγκες του χώρου.

 

Ο έμμεσος φωτισμός που χρησιμοποιεί επίπεδες επιφάνειες σαν κάτοπτρα για να φωτίσει το χώρο.
Σε αυτό το είδος ανήκουν οι απλίκες τοίχου, οι πλαφονιέρες ταβανιού, οι λάμπες με καπέλο και τα φωτιστικά δαπέδου που φωτίζουν το ταβάνι. Ένας άλλος πολύ διαδεδομένος τρόπος έμμεσου φωτισμού είναι και ο κρυφός φωτισμός με ταινίες led . Με τον έμμεσο φωτισμό έχουμε ατμοσφαιρικό και μαλακό αποτέλεσμα, που δημιουργεί χαλαρωτική διάθεση. Ενώ δεν θα πρέπει να αποτελεί τον κύριο τρόπο για να φωταγωγηθεί ένας χώρος πολλές φορές είναι τόσο επαρκής που πρωταγωνιστεί στην διακόσμηση του.

Ο διάχυτος φωτισμός που είναι και ο κύριος φωτισμός ενός χώρου.
Οι πηγές που χρησιμοποιούμε για να τον έχουμε είναι κυρίως τα κρεμαστά φωτιστικά αλλά και διάφορες επιτραπέζιες λάμπες ή φωτιστικά δαπέδου. Το κύριο χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει οποιαδήποτε πηγή φωτός για να ονομαστεί διάχυτη, είναι να αφήνει το φως να αναπτυχθεί γύρω της σε 360° δηλαδή σε μια νοητή σφαίρα που φωτίζει ανεμπόδιστα.

Είμαστε δίπλα σας με συμβουλές ,προτάσεις και ποικιλία φωτιστικών  για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος ,ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες φωτισμού σας με επάρκεια  και τεχνογνωσία

 

 

Πηγή άρθρου  :Τ Life

 

Array